Contact

Broers nieuwe hoofdredacteur HT Fryslân

Herman Broers wordt begin 2023 de nieuwe hoofdredacteur van 'Fryslân', het historisch tijdschrift van het Koninklijk Fries Genootschap. Dit is 29 juni 2022 officieel bekend gemaakt op de algemene ledenvergadering van het Genootschap in het Fries Museum in Leeuwarden.

Broers is gekozen voor deze functie vanwege zijn ervaring op het gebied van het publiceren van historische tijdschriften en boeken, zo meldt het bestuur van het Koninklijk Fries Genootschap. Zo maakt hij het historisch tijdschrift van de Historische Vereniging voor de IJsseldelta 'Jan van Arkel' in Kampen.

Herman Broers volgt Siebrand Krul op, die eind dit jaar met pensioen gaat. Krul heeft sinds 2010 het werk van hoofdredacteur van 'Fryslân' gedaan, met eind- en beeldredacteur Marijke de Boer en een enthousiaste redactie.

Het Koninklijk Fries Genootschap voor Geschiedenis en Cultuur is opgericht in 1827 en bevordert onderzoek naar en belangstelling voor de Friese geschiedenis en cultuur. Het blad 'Fryslân' verschijnt zes keer per jaar.

Home > Nieuws > Broers nieuwe hoofdredacteur HT Fryslân
Postadres

Grindweg 256
8483 JN Scherpenzeel (Frl.)
06 23366394
Bezoekadres

Cellebroedersweg 7A
8261 GV Kampen (Ov.)
06 23366394